• 01 maart 2024
  Hoge huurstijging krijgt weerstand uit vele hoeken

  Lokale huurdersorganisaties protesteren tegen de huurverhoging die woningcorporaties willen doorvoeren. Vastgoedbelegger Vesteda besloot deze week tot een lager maximum.

  Lees verder
 • 01 maart 2024
  Huurpeil 1 over hoe nieuwbouw wél lukt

  Lees in Huurpeil 1 over de strijd voor renovatie van het Haagse Weigeliaplein, over nieuwbouw die wél lukte en een interview met mensenrechten-expert Rajagopal.

  Lees verder
 • 29 februari 2024
  Woekerhuren bemoeilijken normaal leven

  Veel stress, geen toekomstplannen kunnen maken en ook nog eens geen waar voor je geld krijgen. De gevolgen van woekerhuren in de vrije sector zijn groot.

  Lees verder
 • 27 februari 2024
  Eenvoudige uitleg over gezonde lucht in huis

  Vanaf deze week is er eenvoudige uitleg over gezonde lucht in huis beschikbaar in vijf talen op Steffie.nl: Nederlands, Engels, Turks, Arabisch en Tigrinya.

  Lees verder
 • 23 februari 2024
  Huurprijsplannen de Jonge moeten aangescherpt

  De Tweede Kamer bespreekt binnenkort de plannen voor huurprijsregulering van de 'middenhuur'. Dat meer woningen onder het puntenstelsel vallen is een stap in de goede richting, maar aanscherping van de wet is nodig om huurders echt te beschermen tegen te hoge huurprijzen.

  Lees verder
 • 21 februari 2024
  Investeerders verdienen goud aan woningonderhoud

  De Autoriteit woningcorporaties waarschuwt voor de opmars van commerciële investeerders in het onderhoud van sociale huurwoningen. Steeds meer klusbedrijven zijn in handen van deze investeerders. Hierdoor kunnen de kosten omhoog schieten.

  Lees verder
 • 16 februari 2024
  Huurdersorganisaties boos op starre corporaties

  De Haagse woningcorporaties Staedion, Haag Wonen en Hof wonen lappen de overlegwet aan hun laars. Zonder in overleg te gaan over de huurverhoging gaan zij voor de maximale huursomstijging van 5,3%.

  Lees verder
 • 15 februari 2024
  Ministerie informeert huurders verkeerd over gluurclaim

  Huurders die eerder een schadevergoeding bij de Belastingdienst hebben geclaimd vanwege de gluurverhoging, zijn verkeerd geïnformeerd. De Woonbond ziet niet af van een proefprocedure zoals is gesuggereerd door de Belastingdienst.

  Lees verder
 • 14 februari 2024
  Rechter vindt enkelglas een gebrek

  Deze week erkende een kantonrechter in Amsterdam voor het eerst enkelglas als gebrek. De Woonbond wil dat de minister enkelglas aanwijst als gebrek, zodat huurders niet individueel naar de rechter hoeven gaan.

  Lees verder
 • 13 februari 2024
  Salderingsregeling blijft voorlopig bestaan

  De salderingsregeling voor zonnestroom blijft voorlopig bestaan. Vandaag stemde de Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen.

  Lees verder